Дисперзни бои

Се прикажуваат сите 3 резултати

 • SPEKTROkol Standard

  Оценето 0 од 5

  Примена

  SPEKTROpol Standard е акрилна водено-полудисперзна боја, составена од одбрани адитиви и полнила, наменета за бојадисување и украсување на ѕидни и тавански внатрешни површини.

  Подготовка

  SPEKTROkol Standard се користи за температури од +5o  C до +35o C. Подлогата и плочките на кој се нанесува мора да бидат рамни, цврсти, чисти и  навлажнети со вода пред нанесување на лепилото. За економично искористување SPEKTROpol Standard може слободно да се разреди со вода до 10% од количината на пакувањето и да се измеша. За вградување на поголеми површини, кога се потребни две или повеќе пакувања, се препорачува сите пакувања да се измешаат во поголем сад за да се добие хомогеност.

  Вградување

  Се нанесува со четка или валјак. Почекајте 2-3 часа за да нанесете втор слој. Подлогата претходно треба да е тврда, сува и исчистена од прашина и/или неврзан материјал. Се препорачува подлогата претходно да се обработи со VRAT PRIMER Tiff во случај да е порозна или стара градба.

  Потрошувачка

  Со 1 литар SPEKTROpol Standard можете да покриете 5-6м2 ѕидна и/или таванска површина.

  Пакување

  Пластична канта од 15, 6 и 3,5 литри.

  Складирање

  Во суви и проветрени простории во оригинално пакување на температура од +5оС до +35оС. Пакувања со делумно искористен производ можат повторно да се затворат за подоцнежно користење, но не подоцна од крајниот рок на употреба.

  Рок на употреба

  12 месеци од датата втисната на пакувањето.

 • SPEKTROpol Extra

  Оценето 0 од 5

  Примена

  SPEKTROpol Extra е акрилна дисперзна боја, составена од одбрани адитиви и полнила, наменета за бојадисување и украсување на ѕидни и тавански внатрешни површини.

  Подготовка

  За економично искористување СПЕКТРОпол Еџтра може слободно да се разреди со вода до 10% од количината на пакувањето и да се измеша. За вградување на поголеми површини, кога се потребни две или повеќе пакувања, се препорачува сите пакувања да се измешаат во поголем сад за да се добие хомогеност.

  Вградување

  Се нанесува со четка или валјак. Почекајте 2-3 часа за да нанесете втор слој. Подлогата претходно треба да е тврда, сува и исчистена од прашина и/или неврзан материјал. Се препорачува подлогата претходно да се обработи со VRAT PRIMER Tiff во случај да е порозна или стара градба.

  Потрошувачка

  Со 1 литар СПЕКТРОпол Еџтра можете да покриете 5-6м2 ѕидна и/или таванска површина.

  Пакување

  Пластична канта од 15, 6 и 3,5 литри.

  Складирање

  Во суви и проветрени простории во оригинално пакување на температура од +5оС до +35оС. Пакувања со делумно искористен производ можат повторно да се затворат за подоцнежно користење, но не подоцна од крајниот рок на употреба.

  Рок на употреба

  12 месеци од датата втисната на пакувањето.

 • SPEKTROpol Fas

  Оценето 0 од 5

  SPEKTRO pol Fas е бела еколошко дисперзна боја за надворешно фасадно бојадисување и декорација, отпорна на суво триење. Изработена е врз основа на специјални водени дисперзии на акрилат, калцит, полнила и адитиви.

  Упатство за употреба:

  За финална обработка на фасади, површината треба да виде сува, претходно импрегнирана со VRAT PRIMER Tiff. Се нанесува во два слоја, по потреба се разредува со вода 10-15%. Второто нанесување може да биде по 4-6 часа.

  работни услови – температура при работа 5-35oС.

  Начин на складирање:

  Да се чува во суви простории во оригиналните опаковки на температура +5 до + 35oС

  Потрошувачка

  За едно нанесување 0,2 – 0,25 кг/м2

  Рок на користење:

  12 месеци, правилно складирано, да се чува од смрзнување.