Украсни малтери

Се прикажуваат сите 4 резултати

 • VRAT MINERAL Full

  Оценето 0 од 5

  Примена:

  VRAT MINERAL FULL  е бел структурален, декоративен, минерален малтер за обработка на внатрешни и надворешни површини.

  Подготовка:

  VRAT MINERAL “N” FULL се става во 8 литри чиста вода, се меша со миксер 10 минути. Пред употреба се промешува уште еднаш.

  Вградување:

  Се нанесува со глетарица и со пердашка, се доведува до бараната структура. Се нанесува врз основниот машински малтер “ВРАТМАЛ 10”, но лесно се нанесува и на сите видови подлоги (термоизолациони, продолжни  малтери, стриропорни и минерално-волнени табли).

  Се употребува на температура од +5ºС до +35ºС.

  Да не се меша со други материјали.

  Рок на употреба:

  Да се чува на суво место. Рок на траење е 12 месеци.

  Потрошувачка:

  2 21,5 мм2,5 кгр./м 2,5 мм3,8 кгр./м 2

 • VRATMINERAL Rubbing

  Оценето 0 од 5

  Примена:

  VRAT MINERALL RUBBING  е бел структурален, декоративен, минерален малтер за обработка на надворешни и внатрешни површини.

  Подготовка:

  VRAT MINERALL RUBBING се става во 8 литри чиста вода, се меша со миксер 10 минути. Пред употреба се промешува уште еднаш.

  Вградување:

  Се нанесува со глетарица и со пердашка, се доведува до бараната структура.

  Се нанесува врз основниот машински малтер “ВРАТМАЛ 10”, но лесно се нанесува и на сите видови подлоги (термоизолациони, продолжни  малтери, стриропорни и минерално-волнени табли). Се употребува на температура од +5ºС до +35ºС.

  Да не се меша со други материјали. Да се чува на суво место.

  Рок на употреба:

  Рок на траење е 12 месеци.

  Потрошувачка:

  2 21,5 мм2,5 кгр./м 2,5 мм3,8 кгр./м 2 22,0 мм3,2 кгр./м 3,0 мм4,5 кгр./м

 • VRATPLAST Full

  Оценето 0 од 5

  Примена

  VRATPLAST Full е бел еднокомпонентен акрилен украсен малтер (абриб). Наменет е за украсување на внатрешни (ѕидни и тавански) и надворешни (фасадни) површини како завршен слој. Отпорен е на атмосферски влијанија и УВ зрачење, и се одликува со висока цврстина и рамномерност на структурата. Понудата содржи два вида; Руббинг, кој се изведува како зарибан малтер, и Фулл, кој се изведува како полн (рамен) малтер. Секој вид може да се добие во три различни големини на зрно и шара (1,0мм, 1,5мм и 2,0мм), зависно од вкусот и потребите на клиентот. VRATPLAST Full може да се нанесе како завршен слој врз сите видови основни градежни површини кои се користат како основни и секундарни слоеви за изведба на фасади и внатрешни простории, вклучувајќи основни малтери, градежни лепила за израмнувачки мрежи и термоизолациони фасади, и останати слични градежни производи.

  Подготовка

  VRATPLAST Full се користи на температури од +5оС до +35оС. Измешајте ја содржината на пакувањето пред нанесување. За обработување поголеми површини се препорачува две или повеќе пакувања да се мешаат во поголем сад за да се добие хомогеност.

  Вградување

  VRATPLAST Full се нанесува со рамна пластична глетарица и се рамни со кружно или праволиниско влечење. Се препорачува користење на ВРАТ ПРИМЕР Грунд ако подлогата е стар/порозен основен малтер и/или сличен материјал. Во случај да подлогата е основен малтер кој е изразито нерамен и/или оштетен, пред нанесување на ВРАТ ПЛАСТ се препорачува подлогата да се пополни и израмни со СПЕКТРОкол Басиц и да се зацврсти со ВРАТ ПРИМЕР Грунд.

  Потрошувачка

  Според гранулација:
  2,0мм = 4кг/м2
  1,5мм = 3кг/м2
  1,0мм = 2кг/м2
  Потрошувачката може да биде поголема или помала зависно од губитоци што се појавуваат при подготовка и вградување.

  Пакување

  Пластична канта од 25кг.

  Складирање

  Во суви и проветрени простории во оригинално пакување на температура од +5оС до +35оС. Пакувања со делумно искористен производ можат повторно да се затворат за подоцнежно користење, но не подоцна од крајниот рок на употреба.

  Рок на употреба

  12 месеци од датата втисната на пакувањето.

 • VRATPLAST Rubbing

  Оценето 0 од 5

  Примена

  VRATPLAST Rubbing е бел еднокомпонентен акрилен украсен малтер (абриб). Наменет е за украсување на внатрешни (ѕидни и тавански) и надворешни (фасадни) површини како завршен слој. Отпорен е на атмосферски влијанија и УВ зрачење, и се одликува со висока цврстина и рамномерност на структурата. Понудата содржи два вида; Руббинг, кој се изведува како зарибан малтер, и Фулл, кој се изведува како полн (рамен) малтер. Секој вид може да се добие во три различни големини на зрно и шара (1,0мм, 1,5мм и 2,0мм), зависно од вкусот и потребите на клиентот. VRATPLAST Rubbing може да се нанесе како завршен слој врз сите видови основни градежни површини кои се користат како основни и секундарни слоеви за изведба на фасади и внатрешни простории, вклучувајќи основни малтери, градежни лепила за израмнувачки мрежи и термоизолациони фасади, и останати слични градежни производи.

  Подготовка

  VRATPLAST Rubbing се користи на температури од +5оС до +35оС. Измешајте ја содржината на пакувањето пред нанесување. За обработување поголеми површини се препорачува две или повеќе пакувања да се мешаат во поголем сад за да се добие хомогеност.

  Вградување

  VRATPLAST Rubbing се нанесува со рамна пластична глетарица и се рамни со кружно или праволиниско влечење. Се препорачува користење на ВРАТ ПРИМЕР Грунд ако подлогата е стар/порозен основен малтер и/или сличен материјал. Во случај да подлогата е основен малтер кој е изразито нерамен и/или оштетен, пред нанесување на ВРАТ ПЛАСТ се препорачува подлогата да се пополни и израмни со СПЕКТРОкол Басиц и да се зацврсти со ВРАТ ПРИМЕР Грунд.

  Потрошувачка

  Според гранулација:
  2,0мм = 4кг/м2
  1,5мм = 3кг/м2
  1,0мм = 2кг/м2
  Потрошувачката може да биде поголема или помала зависно од губитоци што се појавуваат при подготовка и вградување.

  Пакување

  Пластична канта од 25кг.

  Складирање

  Во суви и проветрени простории во оригинално пакување на температура од +5оС до +35оС. Пакувања со делумно искористен производ можат повторно да се затворат за подоцнежно користење, но не подоцна од крајниот рок на употреба.

  Рок на употреба

  12 месеци од датата втисната на пакувањето.

mk_MKMK