SPEKTRO glet V

Прикажан е еден резултат

 • SPEKTRO glet V

  Оценето 0 од 5

  Примена

  Смеса за глетување и завршно израмнување на внатрешни површини.

  Подготовка

  СПЕКТРОглет В се користи на температури од +5оС до +35оС. Подлогата на која се нанесува мора да биде рамна, цврста и исчистена од прав и масти. Се меша машински или рачно со вода во однос 3:1 и е подготвена за користење.

  Вградување

  СПЕКТРОглет В се нанесува со челична или пластична глетарица. Искористете ја смесата во рок од најмногу 2 часа. Се препорачува нанесување на ВРАТ ПРИМЕР Тифф, ако подлогата е малтер или гипс-картон, или ВРАТ ПРИМЕР Контакт, ако подлогата е бетон. Во случај да подлогата е изразито нерамна и/или оштетена, пред нанесување на СПЕКТРОглет В се препорачува подлогата да се пополни и израмни со СПЕКТРОкол Басиц.

  Потрошувачка

  1,5 – 2,5 кг/м2 за два слоја зависно од карактеристиките на подлогата.

  Пакување

  Натрон вреЌа од 25кг.

  Складирање

  Во суви и проветрени простории во оригинално пакување на температура од +5оС до +35оС.

  Рок на употреба 

  12 месеци од датата втисната на пакувањето.