SPEKTROpol Extra

Примена

SPEKTROpol Extra е акрилна дисперзна боја, составена од одбрани адитиви и полнила, наменета за бојадисување и украсување на ѕидни и тавански внатрешни површини.

Подготовка

За економично искористување СПЕКТРОпол Еџтра може слободно да се разреди со вода до 10% од количината на пакувањето и да се измеша. За вградување на поголеми површини, кога се потребни две или повеќе пакувања, се препорачува сите пакувања да се измешаат во поголем сад за да се добие хомогеност.

Вградување

Се нанесува со четка или валјак. Почекајте 2-3 часа за да нанесете втор слој. Подлогата претходно треба да е тврда, сува и исчистена од прашина и/или неврзан материјал. Се препорачува подлогата претходно да се обработи со VRAT PRIMER Tiff во случај да е порозна или стара градба.

Потрошувачка

Со 1 литар СПЕКТРОпол Еџтра можете да покриете 5-6м2 ѕидна и/или таванска површина.

Пакување

Пластична канта од 15, 6 и 3,5 литри.

Складирање

Во суви и проветрени простории во оригинално пакување на температура од +5оС до +35оС. Пакувања со делумно искористен производ можат повторно да се затворат за подоцнежно користење, но не подоцна од крајниот рок на употреба.

Рок на употреба

12 месеци од датата втисната на пакувањето.

Share

Опис

Еднокомпонентно прашкасто градежно лепило на база на цемент, минерални полнила и адитиви. Наменето е за внатрешно вградување на кермички плочки на ѕид и под.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “SPEKTROpol Extra”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *